Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Ovoce

Meruňky

Staré národy Orientu a Asi, např. v tomto století objevený dlouhověký národ Hunzů, považovali meruňky za pramen zdraví a...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Maliny

Malinová kůra (1-1,5 kg malin denně po dobu 3-5 dnů) je velmi účinná při zácpě, jaterních a ledvinových onemocněních...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Jahody

Poměrně vysoký obsah přírodní kyseliny salicylové předurčuje jahody jako výborný prostředek k léčbě dny, revmatických...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Hrušky prospívají při nemocném srdci a ledvinách

Jsou svým vysokým obsahem draslíku a nízkým obsahem sodíku vhodné při onemocněních oběhového systému a ledvin.Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Četla jsem v jedné americké knize, že dopoledne je třeba jíst jenom syrové ovoce, protože organismus má „očisťovací“ fázi. Vypadalo to velmi logicky. Co si o tom myslíte?

Fyziologie člověka nezná žádnou samostatnou fázi „očišťování“. Odbourávání zplodin látkové výměny probíhá téměř...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživy

Slyšela jsem, že sušené ovoce je sířené a přeslazené? Je tedy zdravé?

Ne každé sušené ovoce je přeslazené a ošetřené sírou. Solí síry se přidávají k ovoci při sušení na to, aby si ovoce...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživy

Broskve

Velmi vysoký obsah karotenů činí z broskví (a meruněk) výborný lék na choroby kůže, sliznic a očí zaviněných nedostatkem...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Borůvky

Borůvky lze směle prohlásit ze jednu z nejzdravějších plodin. Jsou nejen chutné, lahodné, ale i mimořádně zdravé. Karoteny...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Jablečné pyré

Jablečně pyré se už desetiletí používá při žaludečních a střevních katarech, zvláště u malých dětí. Konzumuje se 3x...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Jablko

Ono se řekne obyčejné jablko, ale na světě je jen málo plodů, které jablko předčí v jeho komplexním působení na organismus....Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
|< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >|