Mléko, vápník a zlomeniny
Studie trvající dvanáct let a zkoumající 78 000 žen (ve věku 34-59 let), které nikdy neužívaly doplňky vápníku, zkoumala, zda …
Studie trvající dvanáct let a zkoumající 78 000 žen (ve věku 34-59 let), které nikdy neužívaly doplňky vápníku, zkoumala, zda …
Bílkoviny ve stravě zvyšují ztráty vápníku močí a jsou spojovány ve studiích po celém světě s vyšším rizikem zlomeniny krčku. …
K léčbě je používáno několika postupů: Hormonální substituční terapie: Postiženým ženám se podávají malé dávky hormonu estrogenu a …
Lidé, kteří požívají hodně mléka a mléčných výrobků mají ve stravě řekněme 4x větší podíl vápníku než lidé, kteří mléko a mléčné …
Studie vypracovaná na Pennsylvania State University ukázala, že omega-3 mastné kyseliny z rostlinných zdrojů napomáhají tvorbě …
Osteoporóza je nemoc charakterizovaná úbytkem kostní hmoty (její organické i minerální složky), což je spojeno s narušením …
U většiny světové populace, která nemá problémy s osteoporózou, se denní spotřeba vápníku pohybuje mezi 200 až 400 mg. Je proto …
Osteoporóza neboli řídnutí kostí nemá zpočátku žádné zjevné příznaky a postižení se o ní většinou dozvědí až ve chvíli, kdy se …
Za normálních okolností dochází k nárůstu kostní hmoty až do věku přibližně 35 let. Pak již začíná docházet k postupnému úbytku, …
Ze studií provedených mezi Eskymáky vyplývá, že jejich strava obsahuje extrémně mnoho bílkovin (250 až 400 g denně) a vápníku …