Okarové karbanátky | Prameny zdraví

Okarové karbanátky

ovesné vločky jemné 3/4 š, voda vařící š, okara 250 g, sůl podle chuti, solčanka podle chuti, cibule 1 ks, česnek 2–3 stroužky, kurkuma 1 čl, olej 2 pl, bazalka čl

Okarové karbanátky

Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty

Ovesné vločky zalijeme vařící vodou a necháme přikryté stát 10 minut. Přidáme okaru, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ostatní suroviny a rukama důkladně promícháme. Těsto na karbanátky má být dostatečně lepivé. Podle potřeby přisypeme ovesné vločky. Formujeme karbanátky, které ukládáme na vymaštěný plech a pečeme v troubě asi 20 minut. Povrch upečených karbanátků má být křupavý.

Podáváme s bramborovou kaší přelité zdravým dresinkem. Karbanátky jsou také vhodné k dušené zelenině s bramborem nebo chlebem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4 071 Datum: 24. 9. 2010