Nemoci

Není koncentrace cholesterolu v krvi vrozená?
Cholesterol – životně důležitá látka, ale také nebezpečný jed. Nejdůležitější je jeho množství – žít bez něj...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře
Jak může sůl zvyšovat krevní tlak?
Přemíra sodíku ve tkáních způsobuje, že se na něj váže voda. Tak vznikají otoky a zároveň se zvyšuje krevní tlak. Srdce se...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Rady lékaře
Výskyt rakoviny ryb má stoupající tendenci
Na riziko koupání ve volné přírodě nás upozorňuje i znepokojivě narůstající výskyt onemocnění ryb. Výskyt rakoviny ryb je v...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Rady lékaře
Jakou roli hraje stát v informovanosti občanů o významu jednotlivých zdravotních opatření?
V nedávném televizním pořadu se moderátorka ptala předsedy lékařského odborového klubu, jak je možné, že máme o mnoho horší...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy
Priony působí změnu nálady a osobnosti
O prionech se psalo téměř před deseti lety na titulních stránkách mnoha novin, protože byly dávány do souvislosti nejen s nemocí...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví
Jaký je celkový možný přínos pěti nejúčinnějších opatření pro zlepšení zdraví?
Zdravotní stav se velmi výrazně zlepšuje se snižováním spotřeby živočišných potravin. Takto odstranit naprostou většinu, přes...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy
Po infarktu hrozí deprese
Po srdečním infarktu jsou lidé ohroženi vyšším rizikem vzniku deprese. Konkrétně u 99 hospitalizovaných pacientů s onemocněním...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví
Nezjištěné mozkové příhody mohou být příčinou deprese
Na Annu už několik týdnů padal smutek s nevysvětlitelnými příznaky a potížemi. Vyšetření ukázala, že prožila několik...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví
Jaké složky stravy přispívají k srdečnímu infarktu?
Největšími viníky jsou nadměrné množství tuků a cholesterolu. Ty způsobují tvrdnutí a ucpávání důležitých tepen, které...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Poradna výživy
Jak přispívají různé chemické látky a pesticidy ke vzniku rakoviny?
Žijeme v době, kdy je do potravin přidávána celá řada přísad a konzervačních prostředků, které mají zlepšit jejich chuť...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživy