Nemoci

Lidé s vysokým krevním tlakem touží po soli
Je dobře známé, že nadbytek soli ve stravě u mnohých lidí zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku – a to tím více, čím je...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie
Sbohem, cukrovko
Dr. Wes Youngberg, zakladatel organizace Youngberg Lifestyle and Nutritional Medicine v kalifornské Temecule, zkombinoval ve své nové...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články
Konzumace masných výrobků vede k selhání srdce
Konzumace zpracovaného červeného masa (uzeniny, klobásy, párky apod.) způsobuje zvýšené riziko selhání srdce a předčasného...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Cukr, cukrovka a Alzheimerova choroba
Podle nedávné studie se může zvýšená hladina cukru v krvi podílet na vzniku Alzheimerovy choroby.Rubrika: Nemoci nervového systému | Typ článku: Studie
Traumatická artritida
Něco nebylo v pořádku. Všiml jsem si toho ve chvíli, kdy jsem vstoupil do ordinace. Usmál jsem se, jak nejlépe jsem dovedl, ale...Rubrika: Artritida | Typ článku: Články
Riziko cukrovky snižuje zelená listová zelenina
Britská meta-analýza šesti prospektivních kohortních studií měla za úkol zkoumat nezávislé prospěšné účinky příjmu ovoce a...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Popisování vlastních zkušeností pomáhá snižovat krevní tlak stejně jako léky
V první studii svého druhu zjistili vědci, že pokud člověk mohl důkladně popsat své onemocnění a jeho příznaky druhému, mělo...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie
Výskyt mozkové mrtvice u mladších lidí se zvyšuje
Podle organizace Centers for Disease Control se v posledních letech dramaticky zvyšuje výskyt ischemické mozkové mrtvice u osob...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Modelový případ
V červnu řekli sedmapadesátileté Anitě Finkové z Greensbergu, že pokud nepůjde okamžitě na operaci bypassu, je velmi...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Články
Konzumace masa zvyšuje riziko mozkové mrtvice
Ve studii na 34 tisících Švédkách zjišťovali vědci vztah mezi konzumací tmavého masa a rizikem ischemické mozkové mrtvice....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie