Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci

Vysoký cholesterol může omezit dodávku kyslíku do srdce

Lékaři již dlouho vědí, že bolesti na hrudníku, které jsou spojovány se srdečním onemocněním, mají tendenci odcházet, jakmile...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Epstein-Barr virus a roztroušená skleróza

Riziko onemocnění roztroušenou sklerózou je obecně velmi nízké, v USA onemocní pouze 3-4 ženy z tisíce. Závěry nové studie...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Jablka a rajčata pro zdravé plíce

Hojná konzumace jablek a rajčat může pomoci v prevenci respiračních onemocnění. Dr. Broadfieldová s kolegy z University of...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie

Vláknina z obilovin chrání proti rakovině žaludku

Konzumování většího množství vlákniny z obilovin - v podobě takových potravin jako je celozrnný chléb, ovesné vločky, musli...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Obiloviny a rakovina

V Japonsku došlo od padesátých let k prudkému nárůstu výskytu rakoviny tlustého střeva. Spotřeba zeleniny se přitom od té doby...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Zdravotní sestry a životní styl

Velká studie na 84 129 zdravotních sestrách (Nurses Health Study) zkoumala rizikové faktory srdečního onemocnění - zvláště...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Málo soli, málo tuku: nízký krevní tlak

Nová studie se zabývala 412 lidmi, kteří jedli buď typickou současnou stravu (založenou na konzumaci tmavého masa, sladkostí...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Dlouhodobé kojení snižuje riziko rakoviny prsu

Na základě zpracování dotazníků od více než 700 Číňanek zjistili výzkumníci z Yale University School of Medicine, že ty ženy...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Málo rajčat, špatné cévy

Finští vědci dávají (přinejmenším u mužů) nízké hladiny antioxidantů, které se nacházejí v rajčatech a podobně...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Vláknina snižuje riziko rakoviny úst a hrtanu

Vědci zjistili, že lidé, kteří konzumují nejvíce ovoce, zeleniny a celozrnných obilovin, mají asi poloviční riziko rakoviny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie