Kdo maže, ten jede! Opravdu?
Tuky jsou z jedné strany proklínané, z druhé strany velebené. Když jich je moc, tloustneme, zvyšuje se nám cholesterol, chátrají …
Tuky jsou z jedné strany proklínané, z druhé strany velebené. Když jich je moc, tloustneme, zvyšuje se nám cholesterol, chátrají …
„Zdravotnictví je byznys, zdraví obchodovatelná komodita, všechno obstará neviditelná ruka trhu,“ říkají liberální ekonomové. …
Kouření, alkohol, málo pohybu. To jsou běžné neduhy, které trápí českou populaci.
Světové dějiny jsou jakoby marinované solí. Historicky první vláda, která pochopila, že sůl výrazně škodí lidskému zdraví, byla v …
Vědecký pokrok nelze zastavit. Moderní medicína nabízí špičkovou diagnostiku a vysoce účinné léky. S obrovským nasazením bojuje s …
Lidé neumírají na stáří. Studie více než 42 tisíc pitev sto- a víceletých osob ukázaly, že ve všech případech tito lidé podlehli …
Heterocyklické aminy (HA) vznikají při grilování potravin s obsahem aminokyselin nebo kreatinu (tedy zejména masa) a patří mezi …
Ocet se s oblibou používá do pokrmů a potravin jako ochucovadlo a konzervační prostředek. Jeho využití je ale mnohostranné, …
Moderní medicína se potýká s narůstajícím počtem pacientů, trpících autoimunitními nemocemi. Ve vyspělých zemích postihují asi 8 % …
Známé rčení říká, že gram prevence je lepší než kilo léků. Kilo není tak moc… Proč měnit jídelníček a životosprávu, když může …