Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Může nás mrkev ochránit před rakovinou?

Mrkev či jiné žlutě (či oranžově) zbarvené ovoce nebo zelenina jsou bohatým zdrojem beta-karotenu. A beta-karoten, který organismus proměňuje na vitamín A, je látkou, která má schopnost ochránit náš organismus před některými druhy rakoviny.
|
Typ článku: Poradna výživy

Zprávy, které se objevují v časopisech, např. uvádějí, že konzumací mrkve lze předejít rakovině dutiny ústní a hrtanu. Nové výzkumy totiž naznačují, že konzumací pěti nebo šesti mrkví denně lze dosáhnout zahojení leukoplakií – předrakovinných poškození sliznice úst či hrtanu.“

Dr. Hans Diehl, M.P.H., zakladatel programu CHIP, odborník na zdravou výživu a životosprávu

Počet přečtení: 3021
Datum: 22. 7. 2009