Lilkoví ježci (podle Bukovského) | Prameny zdraví

Lilkoví ježci (podle Bukovského)

Lilky rozkrojíme na poloviny, položíme na olivovým olejem jemně vymazaný plech a každou polovinu rozkrájíme do vějíře tak, aby u stopky zůstal lilek spojený. Síla jednotlivých proužků je asi 1 cm.

Lilkoví ježci (podle Bukovského)

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Do vějířků vložíme kolečka rajčat, plátky žampiónů, kolečka cuket a tím se vějířky roztáhnou. Na jeden plech se vejdou 4 půlky lilku. Mírně osolíme, posypeme nakrájenou směsí cibule a česneku, hustě posypeme majoránkou a pokropíme olivovým olejem. Upečeme v troubě do změknutí lilků (25 minut).

Podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami. Na 1 středně velký lilek (stačí na 2 porce), potřebujeme 1 větší rajče, 2 žampiony, půl malé cukety, 1 velkou cibuli a 4 stroužky česneku.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 3 116 Datum: 23. 10. 2009