Lilek po sečuánsku | Prameny zdraví

Lilek po sečuánsku

2 střední kulaté lilky, 1 3/4 šálku vody, 2 pl sójové omáčky tamari, 1 pl kukuřičného škrobu, 1 pl nasekaného čerstvého zázvoru, 1 zelená cibulka, nadrobno nakrájená, 1/2 čl omáčky Tabasco

Lilek po sečuánsku

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Lilky nakrájejte na proužky o tloušťce 1 centimetr. Klaďte na pečící plech a pečte asi 10 minut při teplotě 200 stupňů. Vyjměte je z trouby a odložte stranou. Mezitím rozmíchejte v pánvi zbylé ingredience. Vařte je za občasného míchání na středním plameni, dokud nezačne směs vřít, což bude trvat asi 10 minut. Odstavte. Předpečený lilek naskládejte do pečícího plechu (22×30 cm) a přelijte jej připravenou omáčkou. Pečte 20 minut při teplotě 180 stupňů.

Lilek můžete nakrájet i na kostičky, promíchat jej s omáčkou a zapéct. Podávejte s rýží natural.

Počet přečtení: 3 717 Datum: 18. 1. 2009