Lesní nadílka | Prameny zdraví

Lesní nadílka

1 lilek, na kostky, 2 hrnky hub, na plátky, 1 cibule, nasekaná, 3 stroužky česneku, nasekaného, 1 lžička sušeného kopru, 1 lžička mletého kmínu, sůl a pepř, olej na smažení, ¼ hrnku petržele, nasekané

Lesní nadílka

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Na krém: 3 lžíce tahini, 3 lžíce vody, šťáva z 1 citronu

Lilek upečeme doměkka na 170  stupňů C. Mezitím na středně vysokém ohni osmažíme najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme houby a lilek a smažíme dalších 5 minut, až houby pustí vodu. Vmícháme sušený kopr, kmín a dochutíme solí a pepřem. Dáme stranou.

V mixéru smícháme přísady na krém. K zelenině a houbám přidáme krém a posypeme petrželí.

Kříženec houbové omáčky, Stroganova a lidskosti.

Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství Plot.

Počet přečtení: 361 Datum: 17. 10. 2018