Lasagne | Prameny zdraví

Lasagne

220–330 g lasagní (neuvařených), omáčka na špagety (připravte podle dříve uvedeného receptu), 4 šálky nasekaného čerstvého špenátu, podušeného (asi 450 g), 2 šálky pšeničné omáčky (recept najdete na předchozích stranách), 3 velké cukety, nakrájené a podušené

Lasagne

Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty

Nejprve si připravte omáčku na špagety a pšeničnou omáčku. Zatímco se omáčky pomalu vaří, můžete omýt a nahrubo nakrájet špenát. Duste jej tak dlouho, až změkne. Špenát smíchejte s pšeničnou omáčkou. Poduste asi 10 minut cuketu, až změkne – neměla by ale být rozměklá.

Na dno pečícího plechu o rozměrech 22×30 cm (anebo většího) rozetřete tenkou vrstvu omáčky a na ni dejte vrstvu neuvařených těstovin (lasagne). Na nudle rozetřete třetinu omáčky na špagety. Poté vezměte polovinu množství cukety a vytvořte další vrstvu. Na cukety rozetřete polovinu množství omáčky se špenátem. Přidejte vrstvu těstovin, další třetinu omáčky na špagety, zbylé cukety a druhou polovinu omáčky se špenátem. Na závěr položte další vrstvu těstovin a přelijte ji zbývající omáčku na špagety. Dejte pod pokličku, vložte do trouby a pečte 30 minut při 180 stupních. Pak plech odkryjte a pečte dalších 30 minut. Před tím, než budete lasagne porcovat, nechte je po vyjmutí z trouby asi 10 minut stát.

Toto jídlo si můžete z větší části připravit předem, dát do chladničky a zapéct až před podáváním. V takovém případě je potřeba prodloužit dobu zapékání o 20 minut.

Počet přečtení: 2 431 Datum: 18. 1. 2009