Kuskusoto s tofu | Prameny zdraví

Kuskusoto s tofu

cibule nakrájená š (1 š = 2 dl), olej slunečnicový 1 pl, voda 2 pl, solčanka 2 čl, kořenová zelenina a hrášek 1 š, paprika mletá sladká 1,5 čl, voda 3 š , česnekový prášek 2 čl, bazalka 1/3 –1/2 čl, saturejka 1/3 –čl, bílé tofu nakrájené na menší kostky 200 g, shoyu – sójová omáčka 1,5 pl, olej 1 pl, kuskus celozrnný 3/5 š, uzené tofu na strouhání 1/5 kostky

Kuskusoto s tofu

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Recepty

Cibuli podusíme na oleji a vodě, ochutíme, přidáme zeleninu. Po chvíli dušení zasypeme paprikou a ihned zalijeme vodou, ochutíme. Tofu nakrájené na kostky pokapeme sójovou omáčkou a olejem a zapečeme v troubě (asi 10 minut). Do vody přidáme kuskus a vaříme asi 3 minuty a pod pokličkou necháme dojít asi 10 minut. Potom zamícháme zapečené tofu a v případě potřeby dosolíme. Podáváme posypané nastrouhaným uzeným tofu a se syrovou zeleninou.

Toto jídlo je rychlejší a zdravější obdoba klasického rizota. Je téměř sypké a je příjemné chuti.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4 011 Datum: 8. 9. 2010