Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Kuskus s fazolemi

pórek nakrájený 1 š (1 š = 2 dl), olej 1 pl, voda 5 pl, droždí francouzské sušené 3 pl, rajčatový protlak 2 pl, voda 1 š, solčanka 1 čl, česnekový prášek 1 čl, petrželová nať sušená 1 čl, fazole uvařené na měkko 2 š, kuskus celozrnný podušený 2 š
|
Typ článku: Recepty

Pórek podusíme na oleji a vodě. Po vydušení přidáme sušené droždí a zalijeme rajčatovým protlakem. Po chvíli dušení zalijeme vodou, ochutíme a převaříme. Přidáme uvařené fazole a kuskus a dusíme ještě asi 2–3 minuty, podle vlastní chuti můžeme jídlo dochutit. Podáváme na salátovém listu se zeleninovým salátem.

Toto jednoduché jídlo je vhodnou kombinací obiloviny a luštěniny, tj. uhlohydrátů a bílkovin. Můžeme jej podávat k obědu se zeleninovým salátem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 6042
Datum: 20. 10. 2010

Mohlo by vás zajímat

KuskusKuskusZeleninový kuskus