Kedlubnová polévka | Prameny zdraví

Kedlubnová polévka

1/2 š cibule, 1/2 š vody, 3 š nastrouhané kedlubny, 1 čl solčanky, 1 čl soli, 6 š vody, 3/4 š ovesných vloček, 1 1/2 š sójového mléka, 2 pl polohrubé mouky, 1/6 nastrouhaného muškátového oříšku, 2 pl oleje, 1 pl petrželové natě

Kedlubnová polévka

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Na vodě podusíme cibuli, po vydušení přidáme nastrouhanou kedlubnu s kořením, spolu podusíme a zalijeme vodou, přidáme ovesné vločky a vaříme asi 10 minut. V sójovém mléku rozmícháme mouku a vlijeme do polévky, zamícháme, převaříme a dochutíme muškátovým oříškem. Podle potřeby (v případě přílišné hustoty) dolijeme vodu, převaříme a odstavíme. Pokapeme olejem a posypeme petrželovou natí.

Můžete připravit také jako celerovou mléčnou polévku s rýží nebo mrkvovou polévku.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 4 613 Datum: 25. 1. 2009