Ječné kroupy | Prameny zdraví

Ječné kroupy

voda 10 š (1 š = 1,4 dl), kroupy ječné 2,5 š, solčanka 2 čl, olej slunečnicový 1 pl, sůl 1 menší čl, bobkový list 2 ks, kurkuma 1 menší čl, cibule nebo pórek podle uvážení, petrželová nať na ozdobu

Ječné kroupy

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Recepty

V ochucené vodě uvaříme doměkka ječné kroupy (vaříme na mírném plameni asi 1 hodinu). Po odstavení necháme dojít asi 10 minut pod pokličkou. Podáváme ozdobené petrželovou natí.

Kroupy jsou po podušení měkké, mírně mazlavé od škrobu a příjemné chuti. Můžeme je podávat jako přílohu k zeleninovým pokrmům, jako součást zeleninových salátů, po umixování jsou vhodné na sekané, karbanátky, pomazánky apod.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 14 206 Datum: 26. 6. 2010