Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Jaký je význam konzumace ryb pro zdraví?

Není sporu o tom, že pokud nahrazujeme maso suchozemských zvířat rybami a masem jiných mořských živočichů, tak svému zdraví přispíváme. Toto mají na mysli také všechna doporučení vyzývající obyvatele, aby zvýšili spotřebu ryb. Pokud zvyšujeme spotřebu ryb a jíme je místo jiného druhu masa, tak si zdraví zlepšujeme.
|
Typ článku: Poradna výživy

Pokud ovšem jíme ryby namísto obilovin, brambor a jiné zeleniny a ovoce, tak si se vší pravděpodobností zdraví zhoršujeme. Ryby totiž obsahují cholesterol a živočišné bílkoviny a kromě toho velký nadbytek škodlivých chemikálií, které se v nich koncentrují. Říkali jsme si, že tyto nežádoucí škodlivé látky v potravinách nejsou zdaleka tak důležité, jak si lidé myslí. Přesto bychom ale měli mít na mysli, že v rybách jsou tyto látky v nejvyšší koncentraci.

Tomáš Husák, matematik a biolog, přední evropský odborník na zdravou výživu

Počet přečtení: 4105
Datum: 9. 10. 2010