Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Jáhlová kaše s jablky a malinami

sójové mléko natural 2 š (1 š = 2 dl), voda 1 š, sůl špetka, cukr přírodní 2 čl, jáhly 4 vrch. pl, vanilkový cukr podle chuti, rozinky 1–2 pl, jablka na ozdobu, maliny na ozdobu, ořechy mleté na ozdobu

Sójové mléko zavaříme s vodou a přidáme špetku soli. Jáhly několikrát propereme v horké vodě a scezené přidáme do vařící se tekutiny. Za občasného míchání vaříme na slabém plameni asi 20 minut. Po odstavení přidáme proprané rozinky a osladíme. Kaši dávkujeme na talíře, zdobíme vkusně upraveným ovocem a posypeme mletými ořechy.

Kaše je charakteristická hustější konzistencí, což způsobují rozvařené škrobnaté jáhly, má lahodnou chuť a po ozdobení je každému labužníkovi na pohled příjemná. Tato výživná kaše je vhodná hlavně na snídaně nebo jako dezert po obědě.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4741
Datum: 12. 6. 2009