Jahelný nákyp s jablky (4-6 porcí) | Prameny zdraví

Jahelný nákyp s jablky (4-6 porcí)

3 š sójového mléka, 2 š vody, 1 1/3 jahel propláchnutých v horké vodě, 1/3 čl soli, 3 pl přírodního cukru, 3 pl rozinek, 2 pl oleje, 6 pl nasucho opražených ovesných vloček, rostlinný tuk na vymaštění plechu a na povrch nákypu, hrubá mouka na vysypání plechu, 4 š strouhaných jablek, 2 čl skořicového cukru

Jahelný nákyp s jablky (4-6 porcí)

Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - sladké | Typ článku: Recepty

Jáhly uvaříme v sójovém mléku s vodou doměkka (na hustou kaši), přidáme sůl a cukr. Necháme vychladnout a smícháme s propláchnutými rozinkami a ovesnými vločkami. Na vymaštěný a vysypaný plech dáme polovinu jahelné směsi, na ni uložíme strouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem a navrch dáme druhou polovinu jahelné směsi. Pokapeme rostlinným tukem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.

Hotový nákyp můžeme při podávání polít ovocnou šťávou.

Podobným způsobem připravíme jáhlovo-pohankový nebo jáhlovo-rýžový nákyp s ovocem (vespod upravená pohanka a navrch upravené jáhly, resp. rýže a jáhly).

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 5 193 Datum: 25. 1. 2009