Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Instantní ovesná kaše

3 š ovesných vloček, 1/2 š sezamových semínek, 1 š kokosové moučky, 2 pl sušeného sójového mléka

Ovesné vločky nasucho opražíme na slabém ohni na pánvi do voňava (mícháme), potom přisypeme sezam a společně pražíme, dokud nemají světlehnědou barvu. Odstavíme, zamícháme kokosovou moučku a sušené sojové mléko a necháme vychladnout. Směs najemno pomeleme na kávovém mlýnku. Instantní kaši si můžeme připravit do zásoby, uskladnit ve sklenici a v případě potřeby si v krátkém čase připravit obilnou kaši.

Další úprava instantní kaše:

2 jablka, 1 banán, 2 pl medu, 3 čl vanilky, 1 1/2 š vody, meloun na ozdobu

Jablka a banán postrouháme nebo umixujeme, přidáme med, vanilku a tuto směs smícháme s vločkovou instantní kaší a přidáme 1 1/2 š vody. Můžeme servírovat současně s melounem nebo jiným šťavnatým ovocem.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 8135
Datum: 26. 1. 2009