Hráškový přívarek | Prameny zdraví

Hráškový přívarek

2 pl oleje, 1 středně velká cibule, 3 š čerstvého nebo mraženého hrášku (350 g), 3 š vody, 1 čl solčanky, 1/2 čl soli, 1 š sójového mléka, 2 pl hladké mouky, 1 čl medu, 3/4 čl citronu (jen šťávu), rostlinné máslo

Hráškový přívarek

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme hrášek a po zalití vodou a ochucení dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Do sójového mléka zamícháme mouku, přidáme do dušeného hrášku a za občasného míchání na mírném ohni vaříme 5 minut. Dochutíme citronem, medem, podle potřeby solí a odstavíme. Navrch dáme plátky rostlinného másla.

Můžeme připravit i ze zelené fazolky či z tykve s koprem.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2 875 Datum: 25. 1. 2009