Hrášek na zelenině | Prameny zdraví

Hrášek na zelenině

1/2 š nakrájené cibule, 1/2 š vody, 3 š čerstvého nebo mraženého hrášku, 2 š nahrubo nastrouhané mrkve, 1 š nahrubo nastrouhané petržele, 2 pl rajského protlaku (1 malá konzerva), 2 čl cukru, 1 čl soli, 1/2 čl šalvěje, 2-3 pl hrubé mouky, 3 š vody, 2 čl umletého lněného semene, 2 pl oleje

Hrášek na zelenině

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Na vodě podusíme pokrájenou cibuli, přidáme zeleninu a hrášek, zamícháme, přidáme cukr, rajský protlak, všechno společně osmažíme, přidáme lněné semínko a zalijeme vodou. Vaříme asi 15 minut, potom za stálého míchání přisypáváme mouku, povaříme, dochutíme solí a šalvějí. Pokapeme olejem.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2 832 Datum: 25. 1. 2009