Genetická náchylnost k alkoholismu ve vztahu k chuti na sladké | Prameny zdraví

Genetická náchylnost k alkoholismu ve vztahu k chuti na sladké

Lidé, jejichž otec byl alkoholik, mají větší sklon než ostatní preferovat sladkosti, takové jsou výsledky studie vypracované na Mount Sinai School of Medicine v New Yorku.

Genetická náchylnost k alkoholismu ve vztahu k chuti na sladké

Rubrika: Alkohol | Typ článku: Studie

Vzhledem k tomu, že sklon k alkoholismu se v rodinách může dědit, poznatky studie naznačují, že dávání přednosti sladkostem by mohlo sloužit jako vodítko k rizikovým osobám – a to možná již dlouho předtím, než vypijí svoji první skleničku.

Podle vedoucího studie dr. Alexeje Kampov-Polevého to však neznamená, že každý člověk, který má rád sladké, se musí bát, že se z něj může stát alkoholik. Předchozí studie ukázaly, že mezi chutí na sladké a alkoholismem existuje souvislost.

Alcoholism, Clinical and Experimental Research, November 2003

Počet přečtení: 2 659 Datum: 26. 2. 2007