Gemerská zadělávaná zelenina se salátem | Prameny zdraví

Gemerská zadělávaná zelenina se salátem

cibulka zelená 3 ks, salát hlávkový 1 kg, voda 1 litr, brambory 1 kg, solčanka 1 pl, sůl 1 čl, sójové mléko sušené 4 pl, voda 1,5 dl, kukuřičná mouka hladká 7–8 pl, husté sójové mléko nebo sójová smetana, fruktóza 1 pl, citron 1 menší, rostlinné máslo 1 pl

Gemerská zadělávaná zelenina se salátem

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Cibulku podusíme na oleji, přidáme na menší kousky nakrájený salát a dusíme asi 10 minut. Pak salát zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory a ochutíme. Dusíme, až jsou brambory měkké. Ve vodě rozšleháme sušené sójové mléko a kukuřičnou mouku a zahustíme tím jídlo (za stálého míchání přidáme do zeleniny). Na slabém ohni necháme projít varem 8–10 minut.

Nakonec zeleninu dochutíme a zjemníme smetanou a rostlinným máslem. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýžovým závitkem v salátovém listu.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4 497 Datum: 14. 8. 2010