Další...
Nejnebezpečnější potravina na grilování
Heterocyklické aminy (HA) vznikají při grilování potravin s obsahem aminokyselin nebo kreatinu (tedy zejména masa) a patří mezi...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékařeJak nezůstat na ocet
Ocet se s oblibou používá do pokrmů a potravin jako ochucovadlo a konzervační prostředek. Jeho využití je ale mnohostranné...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyBanánová štafeta vyzvala v Praze ke spotřebě férových banánů
Nejprestižnější maraton ve střední Evropě se sice nese v duchu fair play a podpory charitativních projektů, na odpovědnou...Rubrika: Životní styl | Typ článku: ČlánkyZáhada autoimunitních chorob
Moderní medicína se potýká s narůstajícím počtem pacientů, trpících autoimunitními nemocemi. Ve vyspělých zemích postihují...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyVe zdravém těle zdravý duch, ale jak na to?
V dnešní uspěchané době řešíme spoustu problémů, ale často zapomínáme sami na sebe. Není ale to, jak se cítíme a jak naše...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: ČlánkyOvoce, zelenina a celé zrno prospívají střevu
Italští vědci zjistili, že když se 153 dospělých dobrovolníků přidržovalo stravy s vysokým obsahem ovoce, zeleniny a...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: StudieNaplňuje Facebook sociální potřeby – nebo je naopak podvrací?
V současné době je asi milion lidí na naší planetě registrováno na Facebooku – největší sociální síti svého druhu.Rubrika: Životní styl | Typ článku: StudieSloužím, sloužíš, sloužíme…
Služby tvoří běžnou součást života nás všech, to asi není nic překvapivého. Málokdo si ale uvědomuje, že téměř všichni...Rubrika: Životní styl | Typ článku: ČlánkyŠípky, lahůdka plná vitaminů
Když jsem byla malá, prodávala se šípková přesnídávka, to byla tehdy jedna z mála věcí, které mi chutnaly a byly současně i...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Poradna výživySledování televize poškozuje mozek
Ve studii na dospělých středního věku, kteří měli za sebou více než 25 let častého sledování televize (více než tři hodiny...Rubrika: Technika | Typ článku: Studie