Cukr, alkohol, mléko a kriminalita | Prameny zdraví

Cukr, alkohol, mléko a kriminalita

Velké množství cukru ve stravě může být jedním z faktorů odpovědných za vzrůst násilí v naší společnost. Vysoký příjem cukru přetěžuje slinivku, což má za následek její nadměrnou reakci a následný pokles hladiny krevního cukru.

Cukr, alkohol, mléko a kriminalita

Rubrika: Alkohol | Typ článku: Studie

Za nedostatku glukózy přechází části mozku odpovědné za myšlení do stavu „hibernace" a více krevního cukru se dostává těm částem mozku, které jsou odpovědné za agresi a obranu. Alkohol má na tělo podobný účinek, ovšem mnohem silnější. Studie vypracovaná na Loma Linda University ukázala, že podávání velkého množství cukru pokusným krysám u nich vytvářelo touhu po alkoholu.

Zajímavé také je, že mladiství delikventi konzumovali v průměru 1,8 litru mléka denně, zatímco kontrolní, neagresivní skupina jen 0,8 litru mléka denně.

Podle knihy „Food Alergies Made Simple". Autoři: Phylis Austin, dr. Agatha & dr. Calvin Thrash.

Počet přečtení: 3 602 Datum: 27. 11. 2011