Country celer | Prameny zdraví

Country celer

celer 500 g napaříme doměkka (po nakrájení se však nesmí rozpadat), citronová šťáva 2 pl, cukr 2 pl, sójová omáčka 2 pl, olej 2 pl, šalvěj 1/2 –3/4 čl

Country celer

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Celer nakrájíme na středně velké (spíš ale menší než velké) kostky a smícháme je s ostatními surovinami. Po chvilce stání vložíme na nahřátou suchou pánev a za občasného míchání pražíme asi 3–4 minuty. Cukr při pražení mírně zkaramelizuje. Připravené jídlo podáváme s chlebem nebo jako hlavní jídlo s dušenou rýží a zeleninovým salátem. Po smíchání s rýží vytvoříme chutné netypické rizoto.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 2 980 Datum: 28. 10. 2010