Čínské zelí s arašídy | Prameny zdraví

Čínské zelí s arašídy

1 cibule, nakrájená nahrubo, 1 malé čínské zelí, nakrájené na proužky, 2 nahrubo nastrouhané středně velké mrkve, 1 konzerva drcených rajčat (asi 350 g), ¼ hrnku balzamikového octa, 1 pol. lžíce hnědého cukru, mořská sůl, čerstvě mletý pepř, kousek chilli papričky, špetka mleté skořice, ½ hrnku nasekaných nesolených pražených arašídů, 4 pol. lžíce oleje

Čínské zelí s arašídy

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Olej rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme cibuli a mrkev a 3 minuty pomalu restujeme. Přidáme nakrájené zelí a arašídy, promícháme a restujeme další 3 minuty. Přidáme ocet a cukr, promícháme, přidáme rajčata, koření a dusíme asi 5 minut. Podáváme s rýží natural.

Skvělá thajská kombinace vitamínů a minerálů! Čínské zelí obsahuje množství vápníku, který se po tepelné úpravě zeleniny v přítomnosti bílkovin z arašídů a balzamikového octa dobře vstřebává.

Tohle je jídlo, které vás zahřeje za chladných večerů. Skořice a chilli dělají tento pokrm pikantně rafinovaným.

Z knihy Igora Bukovského a Pavola Liptáka Hned to bude. Vydalo nakladatelství Slovart.

Počet přečtení: 783 Datum: 26. 1. 2018