Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Červená řepa s bramborovou náplní

plátky červené řepy (tloušťka asi 1 cm) 12 ks, sůl 1 čl, brambory uvařené ve slupce 5 ks středně velkých, cibule 2 ks, olej 2 pl, mletý koriandr 1/3 čl, lahůdkové droždí 2 pl, solčanka 1 čl, sůl 1/2 čl, olej na vymaštění plechu
|
Typ článku: Recepty

Směs na obalování: hrubá mouka 2 pl, jemně mletá solčanka 1 čl, drcený tymián 1/3 čl, sůl špetka

Plátky červené řepy uvaříme v osolené vodě téměř doměkka (červenou vodu můžeme použít na uvaření rýže jako přílohy k jídlu) a necháme vychladnout. Z mouky a ostatních uvedených surovin připravíme směs na obalování. Všechny plátky řepy obalíme z jedné strany a 6 z nich položíme pomoučněnou stranou na olejem vymaštěný plech.

Uvařené brambory pomačkáme a smícháme s cibulí, kterou jsme předem podusili na oleji a troše vody (během dušení přidáme francouzské droždí), ochutíme solí, solčankou a koriandrem. Touto směsí rovnoměrně pokryjeme 6 plátků řepy umístěných na plechu a přikryjeme zbylými 6 plátky, pomoučněnou stranou nahoru. Povrch plněných plátků potřeme olejem a ve vyhřáté troubě zapečeme (asi 20 minut). Podáváme přelité některou se zdravých zálivek s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3309
Datum: 22. 4. 2010