Balkánská celerová polévka | Prameny zdraví

Balkánská celerová polévka

olej 2 pl, cibule 1–2 ks, celer 300 g, paprika zelená 1 ks, mrkev 1 ks, voda 2 litry, brambory 300 g, kopr nasekaný 1–2 pl, sůl podle chuti, solčanka 1 pl, zelená petrželka nasekaná 2 pl, zelená cibulka 2 ks, rajčatový protlak 4 pl, citron 0,5 ks, cukr asi 1 pl

Balkánská celerová polévka

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Na oleji podusíme cibulku a postupně přidáváme na tenčí plátečky nakrájený celer, na kostičky nakrájenou zelenou papriku a najemno nastrouhanou mrkev. Po chvilce dušení zalijeme vodou a po zavaření přidáme na kostky nakrájené brambory, které vaříme doměkka. Polévku dochutíme, přidáme kopr, petrželku, zelenou cibulku a ještě minutu necháme povařit. Do hotové polévky zamícháme rajčatový protlak a ochutíme citronem, případně cukrem a solí. Pokapeme olejem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3 717 Datum: 26. 11. 2009