Zeleninové krekry | Prameny zdraví

Zeleninové krekry

Chutná svačina, zejména v kombinaci se slunečnicovou paštikou.

Zeleninové krekry

Rubrika: Ostatní recepty | Typ článku: Recepty

1 ½ šálku mletých slunečnicových semínek, ½ šálku nasekaného řapíkatého celeru, ½ šálku nasekaných rajčat, ½ šálku mandlí, ½ šálku slunečnicových semínek, ¼ šálku nasekané mrkve, 1 lžička římského kmínu, mořská sůl podle chuti

Předehřejte troubu na 150 stupňů C. V robotu nebo mixéru umixujte všechny přísady.

Lehce vymastěte plech kokosovým olejem. Rozetřete směs na plech v co nejtenčí vrstvě. (Případně, pokud máte raději tlustší krekry, rozprostřete do silnější vrstvy a pečte o 10 minut déle.) Z receptu dostanete přibližně tolik těsta, kolik stačí na jeden standardní plech o rozměrech 28 x 40 cm. Před pečením na směsi nožem vyznačte, jak krekry rozkrájíte.

Pečte 30 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Z knihy Brendana Braziera Vegan v kondici, vydala Mladá fronta, a. s.

Počet přečtení: 252 Datum: 13. 9. 2019