Vitariánská roláda | Prameny zdraví

Vitariánská roláda

1 díl ořechů (můžeme namíchat vlašské ořechy, mandle, lískové ořechy) namočíme na 24 hodin, 1 díl vypeckovaných datlí (každý díl cca 6 dl), troška skořice, oloupaná jablka nastrouhaná na nudličky (ihned po nastrouhání smícháme s citrónovou šťávou, aby nezhnědla), trochu čerstvě vymačkané šťávy z citrónu, kousek čerstvého nastrouhaného zázvoru

Vitariánská roláda

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Namočené ořechy propláchneme, malou část z nich na kuchyňském robotu rozsekáme na kousky a odložíme na obalení rolády, ostatní jemně nastrouháme. Datle můžeme opláchnout, ale nenamáčíme je. Nastrouháme je na robotu, vznikne hustá hmota. Připravené datle s nastrouhanými ořechy a trochou skořice zpracujeme v robotu „S“ nožem na husté těsto.

Těsto vložíme na pečící papír a dlaní je rozmačkáme do obdélníku asi o tloušťce cca 8 mm. Na těsto naneseme na nudličky nastrouhaná jablka smíchaná s citrónovou šťávou a ochucená podle chuti strouhaným zázvorem.

Pomocí pečícího papíru těsto zabalíme do tvaru rolády a na povrchu obalíme v hrubě nasekaných ořechách. V chladničce je možno uchovat do druhého dne.

Dobrou chuť přeje Marta Královičová

Počet přečtení: 2 896 Datum: 30. 1. 2015