Vitamin C a tuk zvyšují riziko rakoviny | Prameny zdraví

Vitamin C a tuk zvyšují riziko rakoviny

Přirozený vitamin C chrání před rakovinou. Jak však ukázal skotský výzkum, publikovaný v září 2007, pokud je vitamin C v žaludku součástí tráveniny s obsahem tuku 10 % a více, 8-140x zvyšuje tvorbu karcinogenních nitrozoaminů!

Vitamin C a tuk zvyšují riziko rakoviny

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Naopak v nízkotučném prostředí vitamin C snižuje nebo úplně blokuje tvorbu těchto nebezpečných látek.

Závěr: omezit příjem vitaminu C není úplně možné. Omezit příjem tuků je nevyhnutelné.

Z knihy Igora Bukovského a Pavola Liptáka Hned to bude. Vydalo Nakladatelství Slovart.

Počet přečtení: 3 209 Datum: 20. 1. 2017