Vdolečky z přírodního tofu | Prameny zdraví

Vdolečky z přírodního tofu

200 g jemně nastrouhaného tofu, 250 g celozrnné mouky, 1 pl sójové mouky, 1-2 pl namočeného lněného semínka, 50 g rostlinného oleje, půlku droždí, vlažnou vodu na zadělání těsta

Vdolečky z přírodního tofu

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Droždí necháme nakynout v troše teplé vody s trochou mouky. Nakynuté přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Potom z něho vytvarujeme vdolečky a v troubě pečeme do růžova.

Vdolečky plníme náplní z tofu

1 přírodního tofu, 6 pl sójového mléka, 1 čl vanilky nebo pár kapiček rumového aromatu, 3 pl meruňkového džemu, 70 g mletých vlašských ořechů

Tofu krátce povaříme, pomixujeme s ostatními surovinami (bez ořechů). Nakonec obsah vybereme do misky a smícháme s ořechy.

Marta Dvořáčková, Červený Kostelec

Počet přečtení: 2 311 Datum: 14. 3. 2009