Těstovinový nákyp s mrkví a brokolicí | Prameny zdraví

Těstovinový nákyp s mrkví a brokolicí

olej 1 PL, cibule větší 1 ks, voda 5 PL, voda na zalití 20 š, mrkev 3–4 ks, celozrnná špaldová vřetena 400 g, brokolice 400 g, bazalka 1 čl, provensálské koření 1 čl, saturejka 1 čl, würzl 2,5 čl, celozrnná mouka 2 PL, sójová smetana (mléko) do jídla 3/4 š, uzené tofu 1/2 kostky, olej na vymazání (trochu), sójová smetana (na přelití) 1 š = 1,4 dl

Těstovinový nákyp s mrkví a  brokolicí

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Na vodě a oleji podusíme nakrájenou cibuli, zalijeme vodou. Přidáme mrkev nakrájenou na půlkolečka a vaříme 10 minut. Přidáme celozrnná špaldová vřetena (těstoviny) a vaříme dalších 10 minut, občas promícháme.
Přidáme na kousky nakrájenou brokolici a vaříme ještě asi 15 minut, až se těstoviny začnou rozvářet a zhoustne. Ochutíme a zašleháme celozrnnou mouku a sójové mléko, chvíli povaříme a odstavíme.
Zamícháme na menší kostky nakrájené uzené tofu, dochutíme. Směs vložíme na vymaštěný plech, uhladíme a pokapeme sójovou smetanou.
Pečeme v troubě asi 15–20 minut při 180 °C. Po krátkém zchladnutí můžeme nákyp porcovat. Podáváme ozdobené plátky cibule a se zeleninovým salátem.

Lehké jídlo vhodné jako hlavní chod oběda se zeleninovým salátem nebo na studeno se zeleninou a chlebem.

Počet přečtení: 3 696 Datum: 6. 12. 2008