Švestkové muffiny s quinoou | Prameny zdraví

Švestkové muffiny s quinoou

120 g celozrnné špaldové mouky hladké, 50 g quinoy, 3 biovejce, 80 g pekanových ořechů, 50 g sušených švestek, 6 lžic švestkového sirupu, 6 lžic sezamového oleje, 1 lžička kypřícího prášku bio, 1 vanilkový cukr bio, lžička kůry z biocitronu, špetka soli

Švestkové muffiny s quinoou

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Odeberte 12 pekanových ořechů na ozdobu a zbytek spolu se sušeným švestkami posekejte na drobno. – Quinou propláchněte několikrát vroucí vodou a uvařte v 2,5násobném množství vody do měkka. – Vejce vyšlehejte se sirupem a špetkou soli do pěny.

Mouku promíchejte s kypřícím práškem, vanilkou a citronovou kůrou. Spolu s olejem zlehka vmíchejte do vaječné pěny.

Těsto rozdělte do košíčků, každý ozdobte pekanovým ořechem a pečte vy vyhřáté troubě na 170oC asi 20 minut.

Autoři receptů z kuchyně Country Life v Praze vám přejí dobrou chuť!

Počet přečtení: 3 765 Datum: 13. 3. 2015