Strava

Bílá ředkev daikon pomáhá odstraňovat hleny z organismu
Japonská dlouhá ředkev „daikon“, která je u nás někdy nazývána bílou ředkví, se používá stejně jako kořenová zelenina....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Přírodní léčba
Květák
Květák je výborným zdrojem vitaminů, enzymů, minerálních látek a stopových prvků. Vysoký obsah síry posiluje střevní...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Mohu své dítě stravovat vegetariánsky od narození?
Ano. Přes tvrzení některých lékařů, že děti nemohou být vegetariány, výsledky velkých sledování na několika tisících...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy
Pití mléka může u žen přispívat k rakovině
Podle výsledků dvou studií z nedávné doby zvyšuje pití mléka hladinu hormonu, který napomáhá rakovinnému bujení. Podle autorů...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie
Kuzu
Kuzu je škrob, získaný z kořene japonského stromu.Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Od zrna ke kuřeti
V dnešní společnosti se stále více lidí stravuje mimo domov. V restauracích či jídelnách se potraviny vaří, pečou, smaží...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Nemusím klíčené fazole mungo nejprve uvařit?
Ne. Fazoli mungo i čočku můžete po naklíčení konzumovat syrové. Ostatní luštěniny je třeba uvařit.Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživy
Ne vůně, ale chuť tučných jídel vábí jedlíky
Podle vědců z Purdue University přitahuje strávníky k tučným jídlům něco v jejich chuti, nikoliv vůně. U těch účastníků...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Kapusta
Kapusta patří do skupiny brukvovitých zelenin (např. zelí, květák, brokolice). Tyto druhy zeleniny se osvědčují při prevenci...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Kadeřávek
Kadeřávek patří mezi významné zástupce rodiny tzv. listových zelenin. Vyniká vysokým obsahem karotenů, což z něj činí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie