Strava

Také máte rádi sýry?
Vědecký výzkum z nedávné doby ukázal, že sýry jsou hlavním zdrojem saturovaných tuků (tedy těch tuků, které mají tu nepěknou...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie
Výrobci i prodejci dostali pokuty za značky BIO
Zájem spotřebitelů o koupi ekologických potravin je stále vyšší, některé obchody jim proto chtějí pomoci s...Rubrika: BIO | Typ článku: Články
BIO potraviny nejsou BIO
Nápis přírodní nebo ještě lépe bio. Takto láká na své zboží zákazníky mnoho výrobců potravin, kterým však chybí...Rubrika: BIO | Typ článku: Články
AHA: Sója snižuje cholesterol
Americká kardiologická společnost (AHA) uvedla, že lidé, kteří mají vysoký cholesterol, by měli denně konzumovat 25 až 50 gramů...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie
Ministři podpořili akční plán EK na propagaci biopotravin
Ministři zemědělství 25 členů Evropské unie dnes v Lucemburku podpořili akční plán Evropské komise na propagaci biopotravin....Rubrika: BIO | Typ článku: Články
Biopotraviny zařazuje do jídelníčku pětina občanů
Každý pátý Čech je zvyklý obohatit svůj jídelníček o biopotraviny. Zbývající čtyři pětiny obyvatelstva ale tyto potraviny do...Rubrika: BIO | Typ článku: Články
Biopotraviny a zelenina - zkušenosti pěstitele
Petr Weidenthaler začal s pěstováním biozeleniny před jedenácti lety. Dnes jeho zahradnictví "Luční Údolí" ve Velehradu prodává...Rubrika: BIO | Typ článku: Články
Češi přicházejí na chuť BIO potravinám
Při nákupu potravin už není v poslední době vždy rozhodující cena. Češi rok od roku více sahají po dražším zboží, které...Rubrika: BIO | Typ článku: Články
Vlákninou proti tuku
Muži, kteří denně zkonzumují dvě misky obilovin s vysokým obsahem vlákniny, nejen že tak zvýší svou spotřebu vlákniny v...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Zájem o BIO potraviny stoupá
Domácí spotřebitelé mají stále větší zájem o biopotraviny. Jejich prodej v posledních třech letech rostl asi o 25 až 30 procent...Rubrika: BIO | Typ článku: Články