Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Srdce a cévy

Transmastné kyseliny a srdce

Je známo, že transmastné kyseliny způsobují srdeční onemocnění tím, že zvyšují hladinu "špatného" LDL cholesterolu. Vědci z...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Dávejte krev - méně je někdy více…

Podle výsledků studie, kterou vypracovali vědci z Tufts University v Bostonu společně s kolegy z Bostonské univerzity, když...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Studie ukazuje, proč je červené víno dobré na srdce

Britským vědcům se podařilo objevit složky v červeném víně, které působí proti bílkovinám hrajícím roli v srdečním...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Hormon může být novým markerem rizika srdečního onemocnění

Podle nového výzkumu mohou být hladiny hormonu leptinu, který je vylučován tukovými buňkami, jedním z klíčů k určení rizika...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Geny i strava ovlivňují „dobrý“ HDL cholesterol

Vědci v nové studii zjistili, že ženy (ale ne muži) s určitým genem (APOA1), které konzumovaly větší množství polynenasycených...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Ryby, záněty a srdeční onemocnění

Vědci zjistili, že jedinci s nejvyšší hladinou dodecosahexaenové kyseliny (DHA), což je typ omega-3 mastné kyseliny, která se...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Apolipoproteiny pomáhají určovat riziko infarktu

Apolipoprotein B (ApoB) a apolipoprotein A (apoA-1) jsou bílkoviny, které jsou nosiči cholesterolu v krvi. ApoB nese „špatný“ LDL...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Fazole i hrách snižují riziko srdečního onemocnění

Muži i ženy, kteří jedli nejméně čtyřikrát týdně luštěniny, měli v průběhu devatenácti let trvání studie o 22% nižší...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Hrst mandlí denně sníží cholesterol skoro o 10%

Podle výsledků výzkumu sponzorovaného kanadskou vládou došlo u lidí, kteří do své stravy zařazovali denně asi 74 gramů mandlí...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Zpráva WHO doporučuje snížit množství soli v potravinách

Vědci z WHO (Světová zdravotnická organizace) odhadují, že veřejné edukační programy plus legislativa snižující množství...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie