Sladké kořeněné ořechy | Prameny zdraví

Sladké kořeněné ořechy

250 g loupaných mandlí, 250 g vlašských ořechů (nebo kombinace mandle, vlašské ořechy, burské ořechy v jakémkoliv poměru – celkem 1/2 kg)

Sladké kořeněné ořechy

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Na suchém plechu pečeme 10-15 minut dozlatova. Smícháme 3 pl přírodního cukru, 1 l soli, 1 l skořice, 1 l rozdrceného hřebíčku, 1/2 l kari koření, 1/2 l čerstvě mletého pepře.

Rozehřejeme pánev, dáme na ni směs ořechů, přidáme směs koření a cukru a 5 minut pražíme za stálého míchání dozlatova až se cukr roztaví a ořechy obalí. Pak vysypeme na plech a dřevěnou vařečkou a prsty oddělíme slepené ořechy od sebe.

Uchováváme v dobře uzavřené nádobě, na vzduchu jinak rychle vlhnou.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 4 306 Datum: 19. 12. 2009