Rychlá polévka z červené čočky s uzeným tofu | Prameny zdraví

Rychlá polévka z červené čočky s uzeným tofu

 1 PL olej, 1 ks cibule, 1/2 čl mletá paprika, 7 š voda (1 š = 1,4 dl), 1,5 š červené čočky, 1 čl würzlu, 1 čl polévková směs BIO, 4 stroužky utřeného česneku, 1 pl miso pasty rýžové, 3/4 čl majoránky, 1/5 kostky uzeného tofu

Rychlá polévka z červené čočky s uzeným tofu

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Na oleji podusíme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou a ihned zalijeme vodou. Přidáme červenou čočku a vaříme téměř do rozvaření asi 12 - 15 minut. Ochutíme, přidáme nastrouhané uzené tofu, necháme projít varem a odstavíme. Při podávaní ozdobíme nasekanou petrželovou natí a přelijeme olejem.

Polévka je zahuštěná rozvařenou čočkou, je sytá a její předností je zejména rychlá příprava díky zpracovatelským vlastnostem červené čočky.

Počet přečtení: 7 317 Datum: 16. 10. 2007