Riziko cukrovky snižuje zelená listová zelenina | Prameny zdraví

Riziko cukrovky snižuje zelená listová zelenina

Britská meta-analýza šesti prospektivních kohortních studií měla za úkol zkoumat nezávislé prospěšné účinky příjmu ovoce a zeleniny při prevenci vzniku cukrovky 2. typu.

Riziko cukrovky snižuje zelená listová zelenina

Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Vědci zjistili určitý prospěšný účinek příjmu všech druhů ovoce a zeleniny, velmi výrazný prospěch však přinášela hojná konzumace zelené listové zeleniny. Ti, kteří konzumovali nejvíce zelené listové zeleniny, snížili svoje riziko onemocnění cukrovkou o 14 %. Je dobře známo, že zelená listová zelenina je výborným zdrojem řady antioxidantů.

Vaše maminka měla pravdu. Jezte dostatek ovoce a zeleniny - a to zvláště zelené listové.

Počet přečtení: 3 010 Datum: 22. 12. 2014