Riboflavin (vitamín B2) chrání krysy před rakovinou
Ve studii, která byla vypracována na Sloan-Kettering Institute, byla skupině krys podávaná strava založená na rýži s přídavkem chemikálie, o které je známo, že způsobuje rakovinu. Další skupina krys dostávala ještě navíc značná množství pivovarských kvasnic.
Rubrika: Vitamíny a minerály
| Typ článku: Studie
Nechráněné krysy onemocněly do 150 dní rakovinou jater, zatímco krysy, které dostávaly hojnost vitamínů skupiny B, rakovinu vůbec nedostaly. Později bylo zjištěno, že za tímto ochranným účinkem stál právě riboflavin. I když velká množství pivovarských kvasnic nedokáží vyléčit rakovinu, bylo zjištěno, že dokáží zabránit vzniku rakoviny jater.
Z knihy Gunthera B. Pauliena, Ph.D. „The Divine Philosophy and Science of Health and Healing".
Počet přečtení: 2588
Datum: 20. 12. 2011