Raw magnum | Prameny zdraví

Raw magnum

Jestliže milujete nanuky a toužíte po jejich zdravém provedení, tento recept je pro vás ten pravý. Kromě toho, že není nijak náročný na přípravu, obsahuje kešu oříšky, které jsou výborným zdrojem hořčíku. Raw nanuk je ideálním pokrmem pro ochlazení v horkých letních dnech.

Raw magnum

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Zmrzlina (6 ks): 1 šálek kešu, namočených alespoň na 4 hodiny, 0,3 l domácího kokosového mléka, 3 lžíce světlého kokosového nektaru, 1 vanilkový lusk

Karamel: 2 čajové lžičky mandlového másla, 1 hrst datlí, ½ čajové lžičky kokosového nektaru, 1 lžíce kokosového oleje, špetka vanilky

Čokoládová poleva: 5 lžic tekutého kokosového oleje, 5 lžic tekutého kakaového másla, 1 lžíce světlého kokosového nektaru, 5 lžic raw kakaa

Mixujte suroviny na krém do doby, než směs získá smetanovou konzistenci. Pokud je krém moc hustý, přidejte trochu kokosového mléka. Nalijte do formy, přidejte dřívko a nechte zamrazit alespoň na tři hodiny. Pokud máte rádi čokoládové nanuky, přidejte do směsi trochu kakaového prášku a macy.

Na výrobu karamelu bude potřeba rozmixovat rozpuštěný kokosový olej s datlemi, nektarem, vanilkou a solí. Výsledkem by měla být podobná konzistence, jakou má karamel. Čokoládovou polevu vyrobíte z rozpuštěného kokosového oleje, kakaového másla, nektaru a raw kakaa.

V poslední fázi nanuky namočíme v čokoládě, která ztuhne skoro okamžitě. Na řadu pak přichází karamelová vrstva. Přidejte po jedné lžíci karamelu na každou stranu nanuku a dejte zpět do mrazáku alespoň na 10 minut. Na závěr ještě jednou namočte do čokoládové polevy, posypte nasekanými mandlemi nebo kokosem a dejte zmrazit, než čokoláda ztuhne. A zdravá varianta magnum je na světě.

S použitím materiálů od firmy Vitalvibe

Počet přečtení: 1 003 Datum: 21. 11. 2017