Ratatouille | Prameny zdraví

Ratatouille

2 velké cibule, nakrájené, 2 zelené papriky, nakrájené na velké kusy, 6 cuket, nakrájených, 2 velké lilky, nakrájené na velké kusy, 2 stroužky utřeného česneku, 4 šálky nakrájených rajčat, 1 pl bazalky, 1 pl dobromyslu (oregana), 2 pl posekané petrželové natě

Ratatouille

Rubrika: Omáčky | Typ článku: Recepty

Všechny ingredience vložte do velkého hrnce. Dejte pod pokličku a vařte na středním plameni asi 60 minut. Občas zamíchejte. Podávejte horké nebo studené.

Omáčku servírujte s těstovinami, obilovinami, brambory anebo použijte jako náplň do arabského „pita“ chleba. Předpis je na větší množství, protože se dá dobře zmrazit. Tuto omáčku si můžete připravit i v pomalém hrnci. Všechny ingredience vložíte do hrnce najedou a vaříte na nízkém stupni asi 6–8 hodin.

Počet přečtení: 3 412 Datum: 18. 1. 2009