Proč tvrdíte, že se nemá během jídla a po jídle mnoho pít? | Prameny zdraví

Proč tvrdíte, že se nemá během jídla a po jídle mnoho pít?

Protože jestliže zapíjíte jídlo tekutinou, nepožvýkáte je důkladně (to nejen ohrožuje zdraví sliznice, ale také zhoršuje trávení sacharidů a může vést k nadýmání).

Proč tvrdíte, že se nemá během jídla a po jídle mnoho pít?

Rubrika: Voda | Typ článku: Rady lékaře

Jestliže pijete během jídla, v žaludku a tenkém střevu se ředí trávicí šťávy, což také trávení zhoršuje a navíc část potravy je ze žaludku „spláchnutá“ tekutinou do střev dříve, než ji stihli žaludeční enzymy natrávit – další potenciální důvod pro poruchy trávení a plynatost.

MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob

Počet přečtení: 7 415 Datum: 23. 12. 2010