Pohankovo-ořechové palačinky
200 g pohanky, 70 g vlašských ořechů, ½ malého jablíčka, špetka soli, 1 lžička mleté skořice, 450 ml rostlinného nápoje, kokosový olej na smažení, ovoce a strouhaný kokos k podávání
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Den předem si dáme namočit pohanku s ořechy. Druhý den důkladně scedíme, přidáme zbytek surovin, zalijeme rostlinným nápojem (já často používám mandlové či ovesné mléko) a vše rozmixujeme ve vysokootáčkovém mixéru na velice jemné těsto. (Těsto je dobré nechat pár minut stát.)
Smažíme tenčí palačinky na nepřilnavé pánvi na kokosovém oleji (na sklokeramické desce na stupni 7), opatrně, aby se nepřipalovaly.
Servírujeme se zdravou lísko-oříškovou pomazánkou, pomeranči (vykrájenými bez slupky) a trochou strouhaného kokosu – je to vážně lahoda!
Recepty pocházejí z Obilovinové kuchařky Petra Klímy. Knihu vydalo nakladatelství SmartPress
Počet přečtení: 188
Datum: 25. 9. 2025