Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pálivá mexická salsa

1 konzerva rajčat (asi 420 g), 1/2 malé cibule, 1/4 šálku nakrájených zelených chilli paprik (v konzervě), 3–4 pl nakrájeného čerstvého koriandru (nebo čerstvé petrželové nati), 1 stroužek česneku, 1/2 čl octa, 1/4 čl Tabasco omáčky, 1/8 čl mletého kájenského pepře
Rubrika: Omáčky
|
Typ článku: Recepty

Všechny ingredience vložte do nádoby mixéru. Krátce pomixujte – výsledný produkt nemá být hladké konzistence. Přikryté uchovejte v chladničce.

Máte-li raději omáčku s kousky zeleniny, pomixujte s rajčaty pouze poloviční množství cibule, chilli papriky a koriandru. Zbylou cibuli, chilli papriku a čerstvý koriandr nakrájejte najemno a přidejte je do pomixované omáčky. V chladničce vydrží relativně dlouho. Tato salsa je velmi pálivá. Pokud nemáte rádi ostrou chuť, použijte menší množství kájenského pepře. Také uvedené množství koriandru můžete přizpůsobit své chuti.

Počet přečtení: 5121
Datum: 18. 1. 2009