Palačinky nebo vafle | Prameny zdraví

Palačinky nebo vafle

2 šálky celozrnné pšeničné mouky, 2 čl prášku do pečiva, 1 pl medu, 2 čl jablečné šťávy, 2 šálky vody, jablečné šťávy, ořechového nebo rýžového mléka, 2 čl vaječné náhražky smíchané se 4 pl vody

Palačinky nebo vafle

Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - sladké | Typ článku: Recepty

Suché ingredience spolu rozmíchejte. Vaječnou náhražku smíchejte s vodou. Přidejte med, jablečnou šťávu a zbývající tekutiny. Dobře promíchejte. Přidejte k suchým ingrediencím. Promíchejte. Těstíčko nalijte na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem. Ztlumte teplotu a pečte na střední stupeň. Když se okraje zdají být propečené a na povrchu se začnou vytvářet bubliny, palačinku otočte.

Na vafle použijte stejný recept. Směs nechte pět minut odpočinout, aby trochu zhoustla. Těsto vlijte do formy na vafle (do vaflovače). Pečte, až lehce zhnědne, asi pět minut. (Doba pečení se může různit v závis­losti na formě či vaflovači, který používáte.) Hned podávejte. Může se stát, že bude třeba formu na vafle zlehka vytřít olejem, aby se vám vafle nepřipékaly.

Počet přečtení: 3 111 Datum: 7. 12. 2008