Ovocný salát s tofu krémem | Prameny zdraví

Ovocný salát s tofu krémem

jablka 2 ks, jahody 1 š, kiwi 2 ks, banán 1–2 ks, „sladký tvaroh“ (z tofu) podle receptu C 20 celá dávka, voda asi 1 š (množství podle potřeby a požadované konzistence), lískové oříšky na posypání

Ovocný salát s tofu krémem

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Sladký tvaroh z tofu (viz recept, celou dávku) umixujeme s vodou na konzistenci podobnou jogurtu, podle potřeby dochutíme a vlijeme do mísy, ze které budeme salát servírovat. Ovoce nakrájíme na středně velké kousky, zlehka smícháme a postupně vkládáme (vpouštíme) do připraveného polotuhého krému. Nemícháme. Podáváme ve skleněných kompotových miskách posypané mletými oříšky a s celozrnným pečivem.

Salát je vhodný jako lehká večeře nebo jako součást zdravých snídaní.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 2 390 Datum: 14. 7. 2009